شاید شما هم بارها و بارها واژه “روت” و “روت کردن” را شنیده باشید اما نمیدانستید روت چیست و روت کردن چه فایده هایی دارد ؟
اما واقعا روت چیست ؟
کلمه “روت” در لغت به معنی “ریشه” است . روت کردن در واقع نوعی هک کردن گوشی اندرویدی برای دسترسی به بعضی قسمت های مهم گوشی و رفع یک سری محدودیت ها است . یعنی با روت کردن شما به ریشه های اصلی گوشی خود دسترسی پیدا میکنید . تقریبا این کار مشابه جیلبریک کردن گوشی های اپل و وینفون و یا هک کردن گوشی های قدیمی سیمبین هست !
خوب همه اینها درست ! اما فایده روت کردن چیست ؟ چرا باید گوشی خودمان را روت کنیم ؟
اولین و مهم ترین کاری که در گوشی های اندرویدی انجام میدهند روت کردن آنهاست ! به گفته Developer های اندروید ” شما بدون روت کردن فقط از 20% گوشی خود استفاده میکنید ” البته این اصطلاح معروف برای زمانی بود که نسخه های اولیه اندروید در بازار عرضه شده بود و امکانات پیشفرض سیستم عامل اندروید محدود تر بود ! با این حال با روت کردن شما به قسمت های مهم گوشی خود دسترسی پیدا میکنید و میتوانید آن را به سلیقه خودتان کاملا شخصی سازی کنید !
فواید روت کردن در گوشی های اندرویدی :
- دسترسی به فایل های سیستمی گوشی
- تغییر فونت اصلی گوشی
- فارسی سازی کامل گوشی حتی در منوها
- گرفتن Backup از تمامی قسمت های مختلف گوشی به صورت جداجدا و Restore کردن آنها در م ( هر چند این قابلیت با نصب Recovery امکان پذیر است )
- حذف برنامه های سیستمی و اصلی گوشی ( در حالت عادی شما نمیتوانید برنامه های اصلی گوشی خود را پاک کنید . مثل برنامه Maps )
- انتقال برنامه ها به SD Card
- تعویض حافظه Internal و External گوشی ( داشتن فضای بیشتر برای ریختن فایل های Data برای بازی های HD )
- OverClock و UnderClock کردن گوشی ( تغییر فرکانس CPU برای سرعت بیشتر گوشی یا کم مصرف تر شدن گوشی )
- اجرای دستورات ترمینال در گوشی ( شبیه به دستورات CMD در ویندوز کامپیوتر ها )
- عبور از محدودیت های اینترنت
- نصب تم های اختصاصی بر روی گوشی
- نصب بعضی از برنامه های فوق کاربردی که فقط با روت کردن امکان استفاده از آنها را دارید ( مثل برنامه های Root Explorer و Titanium Backup Pro )
آیا روت کردن ضرری هم دارد ؟
پاسخ : بله ! روت کردن گوشی شما مثل یک دارو برای یک انسان است . همانطور که دارو به خودی خود چیز مفیدی است و در جهت درمان یک بیماری برای انسان عمل میکند اما دارای یک سری عوارضی است که برای دریافت بهترین نتیجه باید زیر نظر پزشک متخصص از آن استفاده کنید , روت کردن گوشی نیز همینطور است ! اگر اطلاعات کافی و جامع از کار با کامپیوتر و آشنایی با سیستم عامل Android ندارید بهتره که روت کردن گوشی خود را به یک فرد متخصص در این زمینه بسپرید ! از ضرر های روت کردن به 2 مورد زیر میتوان اشاره کرد :
- باطل شدن گارانتی گوشی شما
- ممکن است در حین روت کردن و اشتباه رفتن یک مرحله گوشی شما بریک شود ( یعنی گوشی شما آسیب جدی ببیند که جبران ناپذیر باشد )
اما برای موارد بالا راه حلی است که به ترتیب درباره آنها صحبت میکنیم :
- شما بعد از روت کردن گوشی خود میتوانید گوشی خود را UnRoot کنید تا به حالت اصلی کارخانه برگردد . در این صورت برای گارانتی شما نیز مشکلی پیش نمی آید .
- برای اینکار میتوانید آموزش این سایت را به دقت بخوانید و با احتیاط کامل مراحل آن را انجام دهید یا اینکه اینکار را به یک فرد متخصص بپرسید .
توجه : همیشه پیش نیاز روت کردن , داشتن یک کاستوم ریکاوری نیست ! چرا که شما میتوانید بعد از روت کردن , روی گوشی خود کاستوم ریکاوری نصب کنید ! در واقع در آموزش های مختلف اولویت ها فرق میکند.
آموزش روت کردن در گوشی های اندروید ساده است . البته راه های بسیار زیادی برای روت کردن گوشی های اندرویدی موجود است .
منبع : mobology.ir